Μία αλλιώτικη ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο


Η Κως είναι ένα  ευρωπαϊκό νησί με μεγάλη ιστορία, όμως είναι επίσης γνωστή και για τα μεγάλα της προβλήματα τα σχετικά με το περιβάλλον, την αισθητική και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Τα περισσότερα από αυτά οφείλονται στο αυτοκίνητο: ρύπανση, θόρυβος, καθυστερήσεις, εκνευρισμοί, ατυχήματα. Πρόκειται για προβλήματα που συναντώνται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά, ήδη εκεί έχουν γίνει πολλά, κυρίως προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της δημόσιας συγκοινωνίας, της βελτίωσης των συνθηκών για τον πεζό και της δημιουργίας υποδομής για την κίνηση του ποδηλάτου.

Ως προς αυτά τα θέματα στον τόπο μας υπάρχει μεγάλη υστέρηση και αυτό οφείλεται και στην νοοτροπία εξάρτησης από το αυτοκίνητο, που χαρακτηρίζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό όλους μας. Υπάρχουν ωστόσο εναλλακτικές λύσεις που η υλοποίησή τους προϋποθέτει την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να πειστούν να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησής τους και να συναινέσουν στην άσκηση διαφορετικών πολιτικών.

Mπορεί η Κως να γίνει ένα  άλλο νησί και θέλουμε  να είναι όσο πιο ζωντανό και νεανικό γίνεται.

 Θέλουμε να  προσκαλέσουμε τα αθλητικά σωματεία, σχολές χορού, μουσικής και  να φέρετε τους μαθητές και τις μαθήτριές σας να προβάλλεται το έργο που επιτελείται, στις Πλατείες Ελευθερίας, Καζούλη και Κονίτσης το Σαββάτο στις  24  Νοεμβρίου 2018 από τις 12.00 έως 16.00  . Ελάτε να ανακαλύψουμε  την πόλη μας να γνωριστούμε καλύτερα. Στόχος την ημέρα αυτή είναι Ολόκληρο το Ιστορικό Κέντρο να είναι γεμάτο με κάθε μορφής καλλιτεχνική έκφραση, μουσική, χορό, θέατρο του δρόμου, φωτογραφία, ζωγραφική, επιδείξεις με ποδήλατα. Το κέντρο εκείνη την ημέρα θα προσφερθεί ως ο ιδανικός χώρος για περιβαλλοντική εκπαίδευση. Θα υπάρχουν ξεναγοί για να δείξουν στα παιδιά ιστορικά κτίρια, διατηρητέα, εκκλησιές, αρχαιολογικούς χώρους.  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 21/11/18

 Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.  Τηλ. 2242067110 6974318469